Blogi

Yritystehdas syytä säilyttää

By 11 tammikuun, 2017 No Comments

Jyväskylän, Laukaan, Muuramen ja Uuraisten kuntien yhdessä valmistellun päätöksen mukaisesti vuonna 1996 perustettu kuntien yhteinen elinkeinoyhtiö Jykes Oy uudelleenjärjestellään ja ajetaan alas.

Jykes on vuosien saatossa tehnyt hyvää työtä, mutta sen toimintaa kohtaan on myös esitetty kritiikkiä. Yhtiön tuotos-panos-suhteessa on nähty parantamisen varaa. Uudelleenjärjestely on myös ymmärrettävää, sillä sote- ja maakuntauudistuksen myötä elinkeinopolitiikan rooli kuntien omana työnä kasvaa.

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto on ansiokkaasti edistänyt Jyväskylän valmiutta vastata tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Keskisuomalaisen uutisen (KSML 30.12. 2016) mukaan ideasta kasvuun-ohjelmaa hoitanut, Jykesin alainen Yritystehdas saaneekin Koiviston mukaan jatkoa vaikka lopullisia päätöksiä asiassa ei ole tehty.

Jykesin toiminnoista erityisesti Yritystehdas on tehnyt vakuuttavaa työtä yhteistyökumppaneidensa kanssa ja tästä osaamisesta olisi Jyväskylän syytä pitää kiinni.

Suhteellisen pienellä budjetilla operoinut Yritystehdas on monella mittarilla mitattuna onnistunut erinomaisesti.

Erityisesti start up -kulttuuri on kasvanut Jyväskylässä merkittävään rooliin ja siinä myös Yritystehtaan toiminta on näytellyt merkittävää roolia.

Tulevaisuudessa startup-yritysten vaikutus myös työllistäjinä vain kasvaa, koska uudet työpaikat syntyvät kasvuhaluisiin yrityksiin.

Kasvun turvaamiseksi Jyväskylän on syytä pitää kiinni osaavista alustoista, joiden kautta pienetkin yritykset voivat ponnistaa globaaleille markkinoille.

Jykesin toimintoja alas ajaessa on erityisen tärkeää pitää kiinni hankitusta osaamisesta, sillä kilpailu kaupunkien kesken on tänä päivänä yhä kovempaa.

Leave a Reply