OLEN JOONAS KÖNTTÄ, Keski-Suomen kansanedustajana toimin vuosina 2019-2023. Olen Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja keskisuomalainen poliitikko. Olen myös työskennellyt diplomaattina Suomen ulkoministeriössä. Treenaan kuntosalilla, harrastan judoa ja kesäisin käyn juoksemassa. Liikunta on minulle henkireikä kiireellisen arjen keskellä. Harrastan lisäksi metsästystä ja kalastusta. Asun Mäki-Matissa ja Jyväsjärvi ympäristöineen on yksi lempipaikoistani.

KANSAINVÄLISYYS, TYÖ JA YRITTÄJYYS, koulutus, ympäristö, hyvinvointi ja oikeudenmukaisuus ovat minulle tärkeitä asioita. Olen avoin uusille ajatuksille ja uskon idealistisesti mahdollisuuksiin parantaa maailmaa. Puhun suomea, englantia, ruotsia ja venäjää.

TYÖSKENTELIN DIPLOMAATTIURALLA ulkoministeriössä ulkoasiainsihteerinä myös ennen kansanedustajan tehtävää. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta. Erikoistuin Venäjään ja Itä-Eurooppaan Aleksanteri-instituutissa ja Pietarin valtionyliopistossa.

URANI AIKANA työskentelin aiemmin pääsihteerinä opetus- ja kulttuuriministeriössä, jossa edistin lapsi- ja nuorisotoiminnan mahdollisuuksia koko Suomessa. Tätä ennen olin europarlamentaarikon poliittinen avustaja Brysselissä. Samalla toimin Keskustan MEP-valtuuskunnan sihteerinä. Työskentely EU:ssa lisäsi osaamistani erityisesti ulko- ja kehityspolitiikassa. Parhaillaan työskentelen ruotsalaisessa Kreab Worldwide viestintätoimistossa johtajana, vastuullani kansainvälisyys ja ESG.

MYYJÄNÄ TYÖSKENTELIN liki kuuden vuoden ajan Seppälän Prismassa opintojeni ohessa. Opiskellessani Jyväskylän yliopistossa olin aktiivisesti mukana opiskelijapolitiikassa toimien vuoden 2013 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtajana. Opiskelijavaihtoni vietin Venäjällä. Laajemman ansioluetteloni löydät täältä (LinkedIn).

POLITIIKAN PERUSKÄSITETTÄ yhteisten asioiden hoidosta pidän melko osuvana, vaikkei se tietenkään kokonaan kata politiikan käsitettä. Uskon silti, että juuri yhdessä tekemällä voi parhaiten vaikuttaa oman yhteisönsä asioihin. Politiikka on liian pitkään vain reagoinut asioihin, puuttumatta todellisiin ongelmiin ja syihin. Suomi on päivitettävä 2020-luvulle.

TARVITSEMME UUTTA KESTÄVÄÄ KASVUA, jotta turvaamme lasten tulevaisuuden ja ikäihmisten arvokkaan vanhuuden. Esimerkiksi bio- ja kiertotalous on mahdollisuus, josta hyötyy koko Keski-Suomi. Toimivat liikenne- ja tietotekniikka-yhteydet takaavat kasvun mahdollisuudet. Emme tarvitse lisää sääntelyä, kunhan pidämme huolen toistemme ja ympäristön kunnioittamisesta. Yrittäjät luovat tulevaisuuden työpaikat ja tätä meidän on edesautettava.

EDUSKUNNASSA olin puolustusvaliokunnassa, sekä liikenne- ja viestintävaliokunnassa. Pääset tutustumaan eduskunnan luottamustoimiini Eduskunnan sivuilta.

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan.
Kaikki yhdessä Köntässä!