Moi. Mukava, kun vierailet sivullani. Olen Joonas Könttä, 28-vuotias Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja Keski-Suomen maakuntavaltuutettu. Liikun aktiivisesti, olen avoin uusille ajatuksille ja uskon idealistisesti mahdollisuuksiin parantaa maailmaa. Tasa-arvo, vapaus, kansainvälisyys, ympäristö, yrittäjyys ja toisten kunnioittaminen ovat minulle tärkeitä asioita.

Olen töissä diplomaattiuralla ulkoministeriössä viestintäosastolla. Erikoistuin opinnoissani Venäjään ja Itä-Eurooppaan Pietarin valtionyliopistossa ja Aleksanteri-instituutissa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta.

Olen työskennellyt aiemmin pääsihteerinä opetus- ja kulttuuriministeriössä, jossa edistin lapsi- ja nuorisotoiminnan mahdollisuuksia koko Suomessa. Tätä ennen olin europarlamentaarikon poliittinen avustaja Brysselissä. Samalla toimin Keskustan MEP-valtuuskunnan sihteerinä. Työskentely EU:ssa lisäsi osaamistani erityisesti ulko- ja kehityspolitiikassa. Myyjänä työskentelin liki kuuden vuoden ajan Seppälän Prismassa opintojeni ohessa. Opiskellessani Jyväskylän yliopistossa olin aktiivisesti mukana opiskelijapolitiikassa toimien vuoden 2013 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtajana. Jyväskylässä olen kotonani ja Jyväsjärvi ympäristöineen on yksi lempipaikoistani.

Treenaan usein kuntosalilla, joka on minulle henkireikä kiireellisen arjen keskellä. Kesäisin käyn juoksemassa. Harrastan lisäksi metsästystä ja kalastusta.

Olen aina pitänyt politiikan peruskäsitettä yhteisten asioiden hoidosta melko osuvana, vaikkei se tietenkään kokonaan kata politiikan käsitettä. Uskon silti, että juuri yhdessä tekemällä voi parhaiten vaikuttaa oman yhteisönsä asioihin. Politiikka on liian pitkään vain reagoinut asioihin, puuttumatta todellisiin ongelmiin ja syihin.

Otetaan esille esimerkki taloudesta. Se koskettaa meitä kaikkia. Meillä ei ole uutta jaettavaa, joten siksi on ratkaistava, mistä saamme aikaan uutta kestävää kasvua. Esimerkiksi bio- ja kiertotalous on mahdollisuus, josta hyötyy koko Keski-Suomi. Toimivat liikenne- ja tietotekniikka-yhteydet takaavat kasvun mahdollisuudet. Emme tarvitse lisää sääntelyä, kunhan pidämme huolen toistemme ja ympäristön kunnioittamisesta. Yrittäjät luovat tulevaisuuden työpaikat ja tätä meidän on edesautettava.

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan. Kaikki yhdessä Köntässä!