Blogi

Jyväskylä ansaitsee uuden ulkokuntosalin

By 3 helmikuun, 2017 No Comments

Jyväskylä kantaa ansaitusti mainetta vahvana urheilu- ja liikuntakaupunkina. Jyväskylän seurajoukkueet kisaavat menestyksekkäästi lajeissaan maan korkeimmilla sarjatasoilla. Urheilumenestyksen ohella myös kaupunkilaisten liikunnalliset harrastusmahdollisuudet ovat pääsääntöisesti Jyväskylässä hyvällä tolalla.

Vaikka tilanne on varsin hyvä liikuntamahdollisuuksien osalta, olisi Jyväskylässä kysyntää kunnolliselle ja monipuolisesti varustellulle ulkokuntosalille. Uuden, hyvin varustellun ulkokuntosalin voisi sijoittaa vilkkaan lenkkireitin varrelle, esimerkiksi Harjulle. Leuanvetotangon ja vatsapenkin seuraksi mahtuisi koko joukko uudenkarheita, ulkokäyttöön soveltuvia kuntosalilaitteita.

Harjun ohella myös esimerkiksi Lutakko olisi ominainen paikka ulkokuntosalille. Rantasali rantaraitin varrella tekisi luonnonkauniin lenkkireitin kaupungin sydämessä entistäkin kutsuvammaksi.

Hyvin varusteltuja ulkokuntosaleja on Suomessa avattu muun muassa Helsinkiin, Vantaalle ja Tampereelle. Ilmaisten ja hyvin saavutettavien liikuntamahdollisuuksien parantaminen myös Jyväskylässä olisi paikallaan. Hinta-laatu -suhde ulkokuntosalin tai -salien rakentamiselle olisi erittäin edullinen. Muutaman tuhannen euron arvoinen investointi toisi paljon iloa suurelle joukolle jyväskyläläisiä ja vahvistaisi entisestään kaupunkimme liikunnallista ja hyvinvoivaa imagoa.

Tavoitteenani on ajaa edullisten, jos mahdollista niin maksuttomien, sekä laadukkaiden kuntoilu- ja liikuntamahdollisuuksien saatavuutta kaikille jyväskyläläisille. Muun muassa näitä tavoitteita edistän, mikäli tulen valituksi kaupunginvaltuustoon kevään kuntavaaleissa.

Leave a Reply