Blogi

Venäjä-seminaarissa pohdittiin Ukrainan kriisiä

By 3 maaliskuun, 2015 No Comments

Maanantaina 2.3 hotelli Albassa Jyväskylässä järjestetty Venäjä-seminaari oli onnistunut. Toimitusjohtaja Sami Kettusen juontamaan seminaariin osallistuivat panelisteina kansanedustaja Paula Lehtomäki, diplomaatti Heikki Talvitie, Venäjän kaupan asiantuntija Jonne Pöyhtäri ja europarlamentaarikon avustaja Joonas Könttä. Keskustelussa avattiin nykyiseen kriisiin johtaneita syitä ja tulevaisuuden näkymiä niin politiikan kuin kaupankin osalta.

20150302_160136

Kuvassa vasemmalta: Heikki Talvitie, Joonas Könttä, Paula Lehtomäki, Jonne Pöyhtäri ja Sami Kettunen

-Markkinoiden epävarmuus johtaa siihen, että bisnesmaailmassa joudutaan arvioimaan, minne kannattaa mennä, totesi Sami Kettunen avaussanoissaan. Tähän epävarmuuteen pureuduttiin laajemmin seminaarissa.

Seminaarin alustusteemoina toimivat Suomen ja Venäjän painava naapuruus, Suomen ja Venäjän suhteet Ukrainan varjossa, Suomalaisen yrityksen haasteet ja mahdollisuudet Venäjällä, sekä Venäjän mahdollisuudet Keski-Suomessa.

IMG-20150303-WA0014

Paula Lehtomäki

Suomi-Venäjä -seuran puheenjohtaja, kansanedustaja Paula Lehtomäki korosti yhteistyön tärkeyttä kaikissa käytettävissä olevissa foorumeissa: ”Pitkällä aikavälillä tarvitaan keskinäisten linkitysten lisäämistä, ei vähentämistä.”

Diplomaatti Heikki Talvitie korosti Suomen oman liikkumatilan säilyttämistä kehuen tasavallan presidentti Sauli Niinistön linjaa Venäjä-suhteissa. Niinistön toiminta sai panelistien yhtenäisen tuen laajemminkin.

IMG-20150303-WA0006

Jonne Pöyhtäri

-Venäjän talouden kasvu on alkanut hiipua, mutta kulutusmarkkinat vetävät vielä toistaiseksi. Venäjän markkinat kehittyvät nopeasti ja harppaus esimerkiksi ICT-teknologiaan tulee olemaan suuri. Tässä on iso mahdollisuus, linjasi East Officen toimitusjohtaja Jonne Pöyhtäri.

IMG-20150303-WA0004

Joonas Könttä

-Keski-Suomen näkökulmasta emme ota irti kaikkea potentiaaliamme. Keski-Suomea pitäisi markkinoida kokonaisvaltaisesti ja sitoutua pitkään yhteistyöhön yli kuntarajojen. Tämä tukee koko maakuntaa. Yhteistyö on avainasemassa Venäjänkaupassa, oli kyse sitten tuonnista, viennistä tai vaikkapa matkailualasta tähdensi Joonas Könttä puheenvuorossaan.

Lisää seminaarista voit lukea tiistain Keskisuomalaisesta tai verkkojutuista Maaseudun tulevaisuudessa, Radio Jyväskylästä tai Suomenmaasta.

Leave a Reply