Blogi

Uusi sivu

By 13 lokakuun, 2023 No Comments

Elämän risteyskohdissa on toisinaan tehtävä vaikeita päätöksiä. Joskus muutos mietityttää, kun edessä on uusi, “hyppy tuntemattomaan”. 

Ulkoministeriö on hieno ja arvokas yhteisö, jossa toimeenpannaan maamme konsensusperiaatteelle rakentuvaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Kysymyksessä on minulle varmasti aina yksi läheisimmistä ministeriöistä. Diplomaatin ura on ja on ollut yksi suurista haaveistani. Päästessäni Kavakuun vuonna 2017, tämä haave toteutui.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikka on intohimoni ja näiden tehtävien parissa olen saanut tehdä töitä eri tehtävissä lähes 10 vuotta. Aina maamme ylintä valtiovaltaa käyttävästä eduskunnasta lähtien.

Olin motivoitunut palvelemaan Suomea siirtymällä haastaviin tehtäviin ulkomaanedustustoon, mutta erinäisistä syistä johtuen tämä ei toteutunut. Hain myös toista ulkomaanedustuston tehtävää, mutta toisinaan kaikkiin asioihin ei voi itse vaikuttaa.

Oma motivaationi palvella isänmaata oli ja on korkeimmalla tasolla. 

Työllä on minulle iso arvo. Haluan hyödyntää kokemustani, kehittää tietojani ja taitojani, lisätä ammatillista osaamistani, haastaa itseäni ja kasvaa. 

Suljen ulkoministeriön oven ainakin tältä erää kohdaltani. Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu. On aika mennä kohti seuraavia haasteita.

Haluan kiittää kollegoitani. Ulkoministeriössä on paljon erinomaisia virkamiehiä, maamme parhaita. Olen varma, että yhteistyömme jatkuu. Ehkä joskus tulevaisuudessa on mahdollisuus palata ulkoministeriön palvelukseen, aika näyttää. Kiitos vielä kerran.

Hyvistä vaihtoehdoista ei ole helppo valita, mutta monipuoliset tehtävät, kansainvälisyys, vastuu ja uuden oppiminen ratkaisivat päätökseni. Kerron uusista töistäni lähiaikoina tarkemmin. Nyt on aika levähtää syysviikonlopun merkeissä kotona Keski-Suomessa.