Blogi

Sinkkujen syrjintä lopetettava!

By 29 elokuun, 2019 No Comments

Työasuntovähennys mahdollistaa työnvastaanottamisen myös kaukana omasta kodista. Toistaiseksi työasuntovähennys syrjii yksinasuvia ja avoliitossa eläviä, sillä he eivät ole oikeutettuja työasuntovähennykseen. Olen lähettänyt aiheesta kirjallisen kysymyksen asianomaisen ministerin vastattavaksi. 

Nykyinen työasuntovähennys on sinkkuja ja avoliittoja syrjivä. Suomi ja yhteiskunta on muuttunut, eikä perinteinen perhemalli ole enää ainoa vaihtoehto jäsentää elämäänsä. Ystävät, harrastukset, verkostot ja kotiseuturakkaus koskettavat niin perheellisiä, kuin yksinasuviakin. Sinkuilla kuin avoliitossa asuvillakin tulisi olla mahdollisuus työasuntovähennykseen.

Työasuntovähennyksen laajentaminen yksinasuville ja avoliitossa eläville madaltaisi työn vastaanottamisen kynnystä ja lisäisi työllisyyttä. Hallituksen tavoitteena on 60 000 uutta työpaikkaa, joten kaikki keinot tulisi ottaa käyttöön.

Rinteen hallituksen ohjelma korostaa luottamusta ihmisten kesken ja perheiden hyvinvointi korostuu. Milloin sinkkujen syrjintä työmarkkinoilla lopetetaan?

Voit lukea kirjallisen kysymykseni eduskunnan sivuilta klikkaamalla tätä.