Blogi

Liikuntapaikat korjattava

By 26 maaliskuun, 2017 No Comments

Jyväskylä on Suomen liikunnallisimpia kaupunkeja, ja tämän eteen olemme tehneet paljon töitä. Viime aikoina esillä on ollut paljon erityisesti Hippos2020-hanke. Kannatan hankkeen toteutumista, kunhan vain samalla huolehdimme siitä, etteivät käyttömaksut nouse meille tavan liikkujille kohtuuttomasti.

Muun muassa Hipposhallin alakerran jalkapallotila ja pikkukaukalot ovat jo kaivanneetkin päivitystä. Myös Hippoksen pesäpallokenttä huoltotiloineen on tuotava 2010-luvulle. Monitoimitalon haasteet ovat meille jyväskyläläisille liikkujille tuttuja. Muun muassa näihin ongelmiin, muutama mainitakseni, Hippos2020 tuonee parannusta.

Tehtävää olisi kuitenkin myös vähemmän mediassa esillä olleille liikuntapaikoille. Kuokkalan graniitti kaipaisi päivitystä, kuten myös Lehtisaaren kuntotalo.

Viitaniemen tekojään huoltorakennus on kuin tuulahdus 70-lukua, mikä tuskin lienee kuitenkaan tätä päivää. Koskenharjun pesäpallokenttä kaipaisi huolenpitoa, ja huoltorakennukseen voisi miettiä wc-tiloja tai edes juoksevaa vettä. Harjun kentän ja sen sosiaalitilojen päivitys on enemmän kuin tarpeen.

Osaan näistä on jo parannussuunnitelmia olemassa, mutta kehityksen soisi olevan hieman nopeampaa. Haasteena on tietysti raha.

Kunnissa tapahtuvan muutoksen johdosta meillä on kuitenkin entistä paremmat mahdollisuudet panostaa elinvoimaisuuteen. Houkuttelemalla investointeja saamme kaivattuja työpaikkoja ja lisää tuloja. Näin voimme yhä paremmin rahoittaa hyvinvointipalveluitamme, joihin myös liikuntapaikat kuuluvat. Samalla huolehdimme ennaltaehkäisevästi kuntalaistemme hyvinvoinnista. Se jos mikä on kunnan ydintehtävä.

*Kirjoitus on julkaistu alunperin Keskisuomalaisessa

Leave a Reply