Blogi

Keskustelu virisi ralliksi vesilasissa

By 8 toukokuun, 2017 No Comments

Väittely Jyväskylän rallien asemasta virisi kiivaaksi, kun kokoomuksen Sinuhe Wallinheimo Keskisuomalaisen yleisönosastokirjoituksessaan 30.4. kehotti vihreitä pitämään ”näppinsä erossa” ralleista.

Vihreiden Touko Aalto vastasi, että ”Vihreät eivät vaadi, että Jyväskylä luopuisi rallin MM-sarjan osakilpailusta.” (KSML 3.5.) ja että ”Kukaan ei ole koskaan vaatinut, että rallin ajaminen Jyväskylässä loppuisi.” (Yle 4.5.). Lieneekin turvallista todeta, että moottoriurheilutapahtuma säilyy Keski-Suomessa myös vihreiden tuella. Hyvä niin.

Sapelienkalistelun sijaan olisikin syytä keskittyä korjaamaan niitä epäkohtia, joista useimmat puolueet kantoivat huolta kuntavaaleissa.

Jyväskylän lukiokoulutuksen tila on päässyt repsahtamaan ja tämän korjaamiseen aloitetut toimenpiteet on syytä hoitaa yhteistyössä kunnialla loppuun saakka. Samaa yhteistyön henkeä tarvitsemme kaikilla koulutuspolitiikkamme osa-alueilla.

Elinkeinopolitiikassa suurten kaupunkien välinen kilpailu kiristyy ja vain selkeällä ja yhtenäisellä strategialla lisäämme Jyväskylän vetovoimaa ja uusia työpaikkoja.

Nuorten aikuisten työllistymiseen voimme kiinnittää enemmän huomiota ja huolehtia siitä, että asumisen edellytykset säilyvät Jyväskylässä maamme houkuttelevimpina. Yksinäisyyden ja syrjäytymisen riskiä on pienennettävä kaikin keinoin.

Samalla meidän on huolehdittava ennaltaehkäisevien palveluiden ajantasaisuudesta, sillä niiden merkitys kasvaa entisestään, kun sote-uudistus astuu voimaan vuoden 2019 alkupuolella.

Tämä koskettaa aina lapsista ikäihmisiin ja on yksi kunnille jäävien tehtävien tärkeimmistä toimista. Panostamalla kuntalaistemme hyvinvointiin panostamme koko Jyväskylän hyvinvointiin.

Odotan innolla rakentavaa yhteistyötä näissä ja monissa muissa asioissa, joissa koko valtuusto voi tehdä yhdessä töitä.

*Kirjoitus on julkaistu Keskisuomalaisessa

Leave a Reply