Blogi

Äänestäjä, vaadi mielipiteitä!

By 1 toukokuun, 2017 No Comments

Kuntavaalit käytiin vajaa kuukausi sitten. Kiitos kaikille 613:sta äänestäjälleni. Kuuluit sitten äänestäjiini tai et, toivottavasti kuitenkin käytit äänioikeuttasi. Äänestäminen on demokratiamme elinehto. Kiitos siis sinulle jos äänestit.

Muistan useita kommentteja kampanjan ajalta, jolloin yksi jos toinenkin harmitteli, että vaalien alla mielipidekirjoituksia riittää ja vaalien jälkeen on taas hiljaista. Oma ajatusmaailmani lähtee siitä, että poliitikon on uskallettava kertoa oma mielipiteensä ja ottaa kantaa. Kaikkea ei voi tietää ja uusien tietojen valossa myös omaa ajattelua on hyvä tarkastella uudelleen – ehkä jopa muuttaa mieltään.

En ymmärrä politikkoja, jotka eivät ole oikein mitään mieltä tai pitkään kakisteltuaankin saavat korkeintaan sanottua ”en ole puolesta enkä vastaan”. Asiat eivät toki ole mustavalkoisia ja joskus ”ehkä” on hyvä vaihtoehto. Mutta ei poliitikon pitäisi pelätä kertoa ajatuksiaan ääneen – eihän valistunut äänestäjä muuten voi tietää ketä äänestää!

Minulle kirjoittaminen ja ajatusten pohtiminen on mieluisa harrastus. Siksi olenkin kirjoittanut tänne blogiini vuodesta 2012 lähtien vähintään pari kertaa kuukaudessa ja lehtien mielipideosastoilla tekstejäni näkee vaalien välissäkin.

Lähden pian alkavaan valtuustokauteen suuren innostuksen vallassa. ”Poika oppii vielä ja into laantuu” – näin minulle on sanottu. Tällaiset mielipiteet eivät lannista intoani politiikkaan! Kokemukseni EU-parlamentista ja valtionhallinnosta on kyllä opettanut, että suuri laiva kääntyy hitaasti. Mutta se laiva silti kääntyy, jos vain on tahtoa ja taitoa.

Tule mukaan vaikuttamaan siihen, mitä me Jyväskylässä voisimme tehdä paremmin. Auta minua ja osallistu kaupunkimme kehittämiseen yhdessä Köntässä!

Hauskaa vappua!

Leave a Reply