Blogi

Hippoksen kehittäminen on tulevaisuusteko

By 1 marraskuun, 2019 No Comments

Hippos2020 -hanke on puhuttanut Jyväskylässä ja maamme urheilupiireissä. Ainutlaatuinen kokonaisuus nivoo yhteen arkiliikunnan ja huippu-urheilun, tieteen ja koulutuksen, sekä yritykset ja innovaatiot. Kysymyksessä on Jyväskylälle, Keski-Suomelle ja koko maalle ainutlaatuinen liikuntakeskittymä.

Jyväskylässä Hippoksen alueen kehittäminen on osa kaupunkimme tulevaisuuskuvaa. Nykyinen Hippoksen urheilupuisto rakennuksineen vaatii laajasti perusparannusta, eikä peruskorjaus sinällään tarjoa mitään uutta: ei uusia tiloja, ei uusia mahdollisuuksia.

Tilat ja kokonaisuus onkin suunniteltava muuntojoustaviksi ja monikäyttöisiksi. Tästä syystä Hippos2020 -hanke luo mahdollisuuksia – myös liikuntaa ja urheilua laajemmin.

Keskisuomalaiset matkailuyritykset ovat löytäneet toisensa Lakeland–Jyväskylä region -hankkeessa. Luontoretkeily on yksi Suomen vetonauloista ja meillä nähtävää riittää. Matkailu ja turismi ovat kuitenkin edelleen alihyödynnettyjä Jyvässeudulla, mutta tekemisen suunta on nyt oikea.

Tulevaisuudessa Hippoksen alue tarjoaa vetovoimaisia tapahtumia myös kansainväliselle yleisölle: korkealaatuisia kansainvälisiä kisoja ja konsertteja, tapahtumia ja liikunta- ja terveysosaamisen kokoamista. Töitä on tehtävä, jotta hanke saadaan maaliin.

Samalla on pidettävä huoli siitä, että seurat saavat riittävän tasokkaat väistötilat ja uskottavan tulevaisuuskuvan. Esimerkiksi pesäpallon, yhden kaupunkimme menestyneimmistä lajeista, tulevat olosuhteet on tarkkaan suunniteltava.

*Kirjoitus on julkaistu Keskisuomalaisessa