Blogi

Vanhustenhoivaan tarvitaan ryhtiliike

By 18 helmikuun, 2019 No Comments

Vanhustenhoidon vakavia laiminlyöntejä paljastuu ympäri Suomen. Paljastuksilta ei ole vältytty myöskään Keski-Suomessa. Kannatan esitettyjä vanhustenhoidon erityistarkastuksia.

Toistaiseksi ilmitulleet laiminlyönnit ovat perustuneet rohkeisiin ilmiantoihin ja ikävä kyllä tulleet julki vasta kuolemantapauksina. Vanhustenhuollon tilanne on nyt juurta jaksain perattava läpi.

Tarvitsemme ryhtiliikkeen vanhustenhuoltoon. Laajatkin tarkastukset vanhustenhoidon palveluyksiköissä eivät saa jäädä rahasta kiinni. Suomalaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa on pystyttävä turvaamaan jokaiselle vanhukselle ensiluokkainen vanhustenhoito. Laiminlyönneistä on määrättävä palveluntuottajille niin suuret rangaistukset, ettei laiminlyönteihin kertakaikkiaan ole enää varaa.

Meidän on lisättävä vanhustenhoidon rahoitusta ja taattava arvokas vanhuus kaikille. Tämän on oltava nyky-Suomessa kunnia-asia.

Olisi perusteltua järjestää myös kaikille avoimia keskustelutilaisuuksia vanhustenhuollon tilasta, sekä pelkojen hälventämiseksi että luottamuksen palauttamiseksi.

*Kirjoitus on julkaistu Keskisuomalaisessa