Blogi

Suomi huutaa töitä!

By 24 joulukuun, 2014 No Comments

Kokoomuksen entinen puolustusministeri Jyri Häkämies piti USA:ssa syyskuussa vuonna 2007 kuuluisan Venäjä, Venäjä, Venäjä –puheensa. Jos jotain, siinä tiivistyi Suomen kannalta oleellisesti Venäjän tärkeys maallemme ja taloudellemme. Tämä on huomattu myös vallitsevassa talouspakotteiden tilanteessa.

Uuden eduskunnan onkin käännettävä katseet Suomen vakavimpaan ongelmaan: surkeaan taloustilanteeseen. Maassamme on yli 300 000 työtöntä työnhakijaa. Tämä luku on karmaiseva. Nyt olisi aika pitää uusi kohua herättävä puhe, jossa vaaditaan: työtä, työtä, työtä.

Seuraavan hallituksen on mitä pikimmin aloitettava nykyistä laajempi ohjelma työnteon edellytysten parantamiseksi. Tarvitsemme investointeja teihin, rautateihin ja internettiin. Samalla meidän on palautettava kotimainen energia kilpailukykyiseksi ja tuettava biotalouden ja cleantechin vahvistumista.

Ensimmäisen uuden työntekijän palkkaaminen mahdollistaa yrityksen kasvun. Tähän voimme soveltaa verokompensaatioita yrittäjälle. Myös niin sanotun Viron mallin soveltuvuutta Suomeen on tarkasteltava. Yksinkertaistaen, Virossa yrityksen voittoja verotetaan vasta kun ne otetaan osinkoina ulos. Tämä kannustaa yrityksiä investoimaan, joka omalta osaltaan lisää talouskasvua. Tässä on edettävä tarkoin, mutta malli on ehdottomasti syytä tutkia perinpohjaisesti.

Yhdessä monien rakenteellisten uudistusten kanssa saamme Suomen takaisin kasvu-uralle, jolloin leikkauspolitiikka ei ole ainoa vaihtoehto.

Työtä, työtä, työtä. Sitä me tarvitsemme.