Blogi

Suden kannanhoidollinen metsästys on sallittava

By 16 joulukuun, 2022 No Comments

Keuruulla tehdyt susihavainnot herättävät huolta ihmisissä ja syystä. Kotien ja ihmisten liikkumisreittien lähellä olevat sudet aiheuttavat aina vaaraa. Suur-Keuruun uutisoinnissa on aivan oikein kehotettu soittamaan heti susihavainnosta 112:een.

Kenenkään ei kuuluisi pelätä susien takia turvallisuutensa puolesta. Ihmisarkuutensa menettänyt susi on karkotettava tai lopetettava. 

Suomen susia suojeleva käytäntö on syystäkin johtanut suuriin näkemyseroihin susipolitiikassa. Vastakkainasettelua tulee välttää. Susia on suojeltava, muttei hinnalla millä hyvänsä.

Susipolitiikassa on syytä siirtyä kannanhoidolliseen metsästykseen, kuten on toimittu esimerkiksi karhujen osalta. Samalla kun karhukantaa on 2000-luvulla säädelty metsästyksen kautta, on myös karhukanta kasvanut. 

Eduskunta linjasi tänä syksynä susien metsästyksen sallimisen puolesta. Tämä on järkevä linja. Jatkossa susien metsästysluvat on myönnettävä riittävän ajoissa, jotta mahdolliset valitukset keretään oikeudessa käsitellä. Näin kunnioitamme oikeusvaltion valitusmahdollisuutta ja saamme susien metsästyksestä kestävää. 

Kenenkään ei tule pelätä turvallisuutensa puolesta susien takia.