Blogi

Sipilän-Rinteen punamulta voisi löytää yhteisen sävelen

By 10 tammikuun, 2015 No Comments

Seuraavan hallituksen tärkein edellytys on toimintakyky ja rohkeus päättää vaikeista asioista. Tässä Kataisen-Urpilaisen ja Stubbin-Rinteen hallitukset ovat epäonnistuneet.

Erityisesti Alexander Stubbin johdolla Kokoomus on ajautunut talous- ja ulkopolitiikassa, sekä sote-kysymyksessä sivuraiteille muista puolueista.

Sote-uudistuksen toteuttaminen on yksi tärkeimmistä edessä olevista päätöksistä. Uudistuksen on turvattava kaikkien suomalaisten sosiaali- ja terveyspalvelut, sekä luotava kustannussäästöjä. Tällä hetkellä Kokoomus on ollut eniten vastahankaan sote-uudistuksessa, eikä tällainen edistä hankkeen toteutumista.

Tarvitsemme päätöksiä ja rohkeutta tarttua vaikeaan kokonaisuuteen. Tässä Sipilä ja Rinne ovat olleet yhtä mieltä. Sote-uudistus ei ole helppo, mutta se on välttämätön.

Niin ikään kuntauudistuksessa Kokoomus on osoittanut uppiniskaisuutensa. Hanketta on ajettu kuin härkää pyssyyn vailla järkeä. Uudistus ei palvele kuntalaisia.

Siinä missä Venäjän toiminta Ukrainassa on tuomittu kaikkien puolueiden toimesta, on Stubb keskittynyt lokeroimaan vanhakantaisesti poliittisia mielipiteitä ja puhunut Suomen Nato-jäsenyyden puolesta vastoin hallituksen linjauksia.

Talouspolitiikassa Stubbin Kokoomus on vieroksunut valtion vahvaa roolia. Sipilä ja Rinne sen sijaan ovat lähempänä toisiaan. Koko Suomen kattavalla elvytyspolitiikalla luomme edellytykset uudelle työlle. Toisaalta yrittäjyysasioissa Kokoomus on ollut perinteisesti läheisempi Keskustalle kuin SDP. Työntekeminen ja yrittäminen on tehtävä kannattavaksi.

Tällä hetkellä SDP näyttäisikin Keskustalle Kokoomusta läheisemmältä. Toivottavaa on, että jatkossa Kokoomus maltillistaa linjauksiaan.

Lopulta vaalitulos on paljon vartijana ja tärkeintä on kunnioittaa kansan tahtoa. Suomi tarvitsee toimintakykyisen hallituksen.

Leave a Reply