Blogi

Rakennusmestarikoulutus Jyväskylään!

By 10 tammikuun, 2022 No Comments

Jyäskylän ammattikorkeakoulussa aloittaa syksyllä 2023 uusi rakennusmestarikoulutus, jolloin aloittavia opiskelijoita olisi syksyllä 20 kappaletta ja tämän jälkeen vuosittain 40 kappaletta. Olen erittäin tyytyväinen, että aktiivinen vaikuttamistyö tuo tuloksia, jotka näkyvät ja tuntuvat. 

Rakennusmestarikoulutus (tekniikan amk) täydentää Jyväskylän ammattikorkeakoulun koulutustarjontaa ja lisää vetovoimaa. Uuden kokonaisuuden myötä vastataan myös rakennusmestareiden lisääntyneeseen kysyntään ja elinkeinoelämän tarpeisiin.

Uudet rakennusmestarit hyödyttävät pienistä-, kuin keskisuurista yrityksistä aina isoihin yhtiöihin, että myös julkista sektoria. Koulutus vastaa suoraan kasvaneeseen työvoimatarpeeseen.

Kasvu-uutiset Jyväskylään ja koko Keski-Suomeen jatkuvat, kun uusia koulutusvastuita ja paikkoja on saatu Jyvässeudulle oikein urakalla! Keski-Suomen edunvalvonta on saanut voittoja toisensa perään ja tätä politiikka on ollut ilo olla tekemässä. Korkeakoulupolitiikkamme tulevaisuudennäkymät ja siten koko Jyvässeudun kasvu näyttää erittäin valoisalta, kun uusia koulutusaloja ja opiskelijapaikkoja tulee sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun.

Aiemmin syksyllä 2022 sekä ammattikorkeakoululle että yliopistolle myönnettiin uusia aloituspaikkoja jo olemassaoleviin koulutuksiin ja tätä ennen Jyväskylän yliopistolle myönnettiin uusi diplomi-insinöörien koulutusvastuu. 

Keski-Suomi ensin tarkoittaa juuri tätä: vahvaa aluepolitiikkaa, jossa maakuntaamme saadaan infrahankkeita, koulutuspaikkoja, työtä ja kasvua.