Blogi

Perussuomalaisten harjaaminen jäi Soinilta kesken

By 15 huhtikuun, 2016 No Comments

Ulkoministeri Timo Soini on kenties poliittisen uransa huipulla, mutta hänen puolueensa tulevaisuutta on edelleen vaikea ennustaa. Hallitusjäsenyys tarjoaisi parhaimmillaan Perussuomalaille mahdollisuuden siirtyä pysyvästi uskottavien suurten puolueiden joukkoon, mutta tämä vaikuttaa epätodennäköiseltä. Gallupeista on ennenaikaista ennustaa tulevaisuutta, mutta valta ja vastuu näyttää syöneen aiemman populistisen oppositiopuolueen kannatuksen.

Samaan aikaan tie kohti uskottavaa suurta puoluetta on yhä vailla perustuksia. Tai jos nuo perustukset onkin tehty, on rakentamista laiminlyöty vakavasti. Parlamentaarikkojen töppäilyt puheenjohtaja Soini on useamman kerran kuitannut ”yksittäistapauksina” ja kuuluisasta Immosen harjauksestakaan ei juuri mitään tullut. Eduskunta-avustaja Kiemungin käsittämättömät Facebook-kirjoitukset kuitattiin piirijärjestön varapuheenjohtajuudesta erottamisella, mutta toisaalta hänen toimintaansa ei yksimielisesti tyrmätty. Hän jatkaa edelleen kansanedustuslaitoksessamme kansanedustajan avustajana.

Uusimpana ilmiönä on kansanedustaja Maria Tolppasen (ps.) kirjoitukset, jotka Blogaaja.fi -palvelu on tänään sulkenut. Blogaaja.fi:n mukaan: ”Palveluamme ei ole luvallista käyttää ihmisryhmiin kohdistuvan vihan lietsomiseen julkaisemalla tietoja, joissa totuutta on tarkoituksellisesti pyritty hämärtämään tai vääristelemään.”

Eduskuntaan on pesiytynyt toleranssi hyväksyä rasistisia puheita, joka nakertaa Suomen demokratian arvokkuutta. Tämä on ei ole kaikkien perussuomalaisten syytä, mutta Perussuomalaiset puolueen syytä se on. Monessa muussa maassa tällaista ei hyväksyttäisi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinilla on edelleen tekemättä selkeä linjanveto, jossa rasistiseksi tulkittavalla puheella ei olisi sijaa hänen puolueessaan. On selvää, että paikallis- ja kuntatasolla kaikkiin puolueisiin mahtuu mitä erilaisempia jäseniä, mutta parlamentaarikkoina tai muissa merkittävissä asemissa toimivilta puolueen jäseniltä on odotettava nollatoleranssia rasismiin. Valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä.

Perussuomalaisten mahdollisuus nousta pysyvästi uskottavian suurten puolueiden joukkoon on mahdottomuus niin kauan, kuin rasismille ei sanota selkeästi ei. Siihen asti Perussuomalaiset rp. vähentää Suomen eduskunnalle kuuluvaa arvokkuutta. Tämä on sääli, sillä monet tuntemistani perussuomalaisista ovat erittäin fiksuja ihmisiä, jotka harmittelevat muutamien ääripäiden idioottimaista käytöstä ja sitä, että sellainen käytös kuitataan melkein aina ”inhimillisenä vahinkona”.

Leave a Reply