Blogi

Pari ideaa joukkoliikenteeseen

By 8 maaliskuun, 2017 No Comments

Jyväskylän joukkoliikenne on mielestäni suhteellisen toimiva ja edullinenkin tapa matkustaa. Varmasti joitakin reittejä tulisi miettiä uudelleen ja aina on myös parannettavaa, mutta kokonaisuutena joukkoliikenteemme ansaitsee kiitokset.

Joukkoliikenteessä olisi vihdoin aika ottaa käyttöön opiskelija-alennus. Alennus olisi erinomainen kädenojennus opiskelijoille ja vahvistaisi kuvaamme Suomen Ateenana ja vahvempana opiskelijakaupunkina.

Toinen kehittämisen kohde olisi mahdollistaa korttimaksaminen linja-autoissa. Tämä palvelisi erityisesti satunnaismatkustajia ja turisteja, joilla ei ole Waltti-korttia tai mobiili-sovellusta. Yhä useammalla ei nykypäivänä ole enää käteistä rahaa mukana.

Hiljattain päättyi joukkoliikenteen keräämä palautekysely. Lähetin nämä kaksi mainitsemaani kehitysehdotusta tähän kyselyyn. Toivottavasti ehdotuksia harkitaan vakavasti.

Toivon, että kysely on tavoittanut myös muita joukkoliikenteestä nauttivia jyväskyläläisiä, jotka omien kokemustensa perusteella ovat parhaita asiantuntijoita. Jyväskylän joukkoliikenne on hyvällä uralla ja meidän käyttäjien palautteen perusteella voimme tehdä siitä entistä paremman.

*Kirjoitus on julkaistu alunperin Suur-Jyväskylän lehdessä

Leave a Reply