Blogi

Keskusta puolustaa viihtyisää asumista

By 28 kesäkuun, 2024 No Comments

Keskustan valtuustoryhmä on pitänyt ääntä ja tehnyt töitä sen puolesta, että vapaa-ajan asunnon muuttaminen pysyväksi asunnoksi Jyväskylässä helpottuisi. Valtuustoaloite sujuvampien käytäntöjen ja byrokratian vähentämisen puolesta sai taakseen kaupunginvaltuutettujen enemmistön 35:llä allekirjoituksella.

Jo vuonna 2017 maankäyttö- ja rakennuslakiin lisättiin uusi pykälä vapaa-ajan asunnon käyttötarkoituksen muuttamiseksi. Tällä tavoiteltiin nimenomaisesti sujuvoittaa asuntojen käyttötarkoituksen muutoksia ja helpottaa vapaa-ajan asuntojen muuttamista pysyvään asuinkäyttöön. Toimeenpanovalta jäi kuntiin.

Osassa kunnissa kanta on suvaitsevampi, Jyväskylässä nuiva.

Leppälahdessa asuvan Erkki Vuoren taistelusta byrokratiaa vastaan on uutisoitu myös Keskisuomalaisessa (10.6.). Hän on asunut omakotitalossaan jo vuosia, mutta on yrittänyt saada loma-asunnoksi merkittyä taloaan vakituiseksi asunnoksi.

Kaupunkirakennelautakunta hyväksyi kokouksessaan 19.6. Vuoren anomat poikkeamispäätökset Keskustan tekemän esityksen ansiosta äänin 6-7. Kaupungin pohjaesitys oli totuttuun tapaan kielteinen.

Asian ei kuuluisi tarvita mennä näin. Ei voi olla vain jyväskyläläisten omasta aktiivisuudesta kiinni, että hänen asiansa ei jää byrokratian rattaisiin. On kohtuutonta odottaa, että kaikilla on mahdollisuutta tai osaamista tehdä yhtä paljon vaikutustyötä, kuin nyt oikean päätöksen saanut Vuori.

Keskusta jatkaa työtä viihtyisämmän asumisen puolesta, olipa kysymys sitten omakotitalo-, rivitalo- tai kerrostaloasumisesta. Meille mahtuu Jyväskylään sekä tiivistä asumista keskustassa ja väljempää asumista ympäri kaupunkimme kauniita maisemia.

Laadukas ja viihtyisä asuminen on ehdoton veto- ja pitovoimatekijä ja vahvuus, johon Suomen kauneimmassa kaupungissa on entisestään panostettava.

Tähän työhön Keskusta on sitoutunut.