Blogi

Keski-Suomen edunvalvontaa lisättävä

By 3 tammikuun, 2019 7 tammikuun, 2019 No Comments

Suomessa talous kasvaa ja työttömyys on matalimmalla tasolla 30:een vuoteen. Paljon on tehty, mutta paljon on myös tehtävää. Talouden nousukauden arvioidaan olevan jo loppusuoralla, mutta liian moni ei ole päässyt nauttimaan talouskasvusta. Työttömät ja eläkeläiset ovat jääneet tästä kasvusta paitsioon. Maataloudella menee surkeasti, eivätkä investoinnit ole jakautuneet maassamme tasaisesti.

Kotimaisen viljelijän on saatava kohtuullinen korvaus tekemästään tärkeästä työstä. Samoin maataloudessa on alettava noudattaa suomalaista reilunkaupan mallia, jossa tuottajalle taataan tietty osuus lopullisesta kuluttajahinnasta. Samalla ruuan tulee säilyä kuluttajille kohtuuhintaisena.

Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku. Suomessa kuin Keski-Suomessakin maaseudun ja pienempien paikkakuntien liikenneratkaisujen on perustuttava kohtuuhintaiseen yksityisautoiluun. Siksi tieverkosta on pidettävä hyvää huolta.

Keski-Suomessa meillä on edessä edunvalvonnan tasonnosto. Tämä on suorastaan välttämätöntä. On rehellistä myöntää, etteivät esimerkiksi liikenne- ja tietotekniikkayhteydet toimi kaikkialla Keski-Suomessa.

Taksiuudistuksessa on paljon hyvää, mutta syrjäseuduilla se on heikentänyt huomattavasti palveluverkostoa. Taksilaki tulee avata seuraavalla eduskuntakaudella, jotta sitä voidaan korjata.

Tulevien hallitusten on syytä jatkaa infrastruktuuriin investoimista, sillä nykyisen hallituksen investoinnit eivät korjausvelkaa poistaneet. Seuraavan hallituksen on vähennettävä korjausvelkaa vähintään samalla summalla. Erityisesti alemman tieverkon kunnossapitoon on panostettava.

Keski-Suomen keskeisen sijainnin asemasta liikenneratkaisujen on toimittava. Se luo parhaat edellytykset kasvulle ja yrittäjyydelle, joista tämä maakunta elää.

*Kirjoitus on julkaistu Sisä-Suomen lehdessä

Leave a Reply