Blogi

Karhunmetsästys sallittava!

By 16 elokuun, 2022 No Comments

Luonnonsuojeluliitto Tapiolan valitusten myötä tulevan syksyn karhunmetsästys on vaarassa estyä lähes kokonaan. Kysymys vaikuttaa olevan ennemminkin kiusanteosta kuin aidosta luonnonsuojelusta. 

Karhukanta on Suomessa kestävällä pohjalla ja ilman kannanhoidollista metsästystä karhukanta pääsee kasvamaan liian suureksi. Karhujen ihmisarkuus vähenee ja haitat kotieläimille, että myös vaaratilanteet ihmisten kanssa, lisääntyvät. Kannanhoidollinen karhunmetsästys on olennainen osa ihmisten turvallisuutta ja riistakantojen pitämistä tasapainossa. 

Karhun kaatamisen estäminen on uhka ihmisten pihapiirien turvallisuudelle. Karhunmetsästystä on toteutettu onnistuneesti Suomessa vuosikymmeniä ja nyt kyseessä on pitkälti kiusanteko, jolla ei ole mitään tekemistä luonnonsuojelun kanssa, päinvastoin! 

Tällainen valitustapa uhkaa romuttaa koko nykyisen valitusmallin ja on päivänselvää, että koko valituskäytäntöä on uudistettava, mikäli tällainen ”luonnonsuojeluliitto” Tapiolan toteuttama kulttuuri yleistyy. Valitukset eivät saisi johtaa automaattisesti metsästyksen toimenpidekieltoon, kuten nyt on käynyt, sillä valittamalla voi tosiasiallisesti estää metsästyksen, vaikka valituksella ei olisikaan perusteita.

Me metsästäjät olemme vastuullisia ja luontoa kunnioittavia, mutta on älytöntä ja vastakkainasettelua lisäävää lähteä toimimaan tavalla, jonka Tapiola on nyt valinnut. Karhunmetsästys tulee sallia Suomessa entiseen tapaan, jotta takaamme ihmisten turvallisuuden ja huolehdimme tasapainoisesta riistakannasta luonnossamme.