Blogi

Hyödyllisen idiootin haamut

By 20 huhtikuun, 2022 No Comments

EU-parlamentin etätoimipisteestä Hondurasista käsin edustava euroedustaja Teuvo Hakkarainen nosti esiin Iivana julman haamut kolumnissaan 14.4. Hän kysyi aiheellisesti, luulevatko Venäjän toimia intohimoisesti puolustavat saavansa jotain etua, taloudellista tai muuta?

Vielä 2017, siis kolme vuotta sen jälkeen kun Venäjä miehitti laittomasti Krimin Ukrainalta, Hakkarainen itse poseerasi hymyssä suin Venäjän propagandaa etulinjassa puolustavan Johan Bäckmanin kanssa.

Hakkarainen totesi aivan oikein, kuinka Vladimir Putinin valtakauden ajan propagandaa on syötetty Venäjän kansalle ja ”- – suureen osaan näyttää uppoavan kaikki.” Niin näyttää uppoavan, eikä vain venäläisille.

Euroopan parlamentissa perussuomalaisille on yhteistyöhön kelvannut julkisesti Venäjä-mieliset puolueet, kuten Marine Le Penin johtama ranskalainen National Front, Matteo Salvinin italialainen Lega ja Saksan sekä Itävallan äärioikeistopuolueet. Perussuomalaisten ulkopolitiikan johtava poliitikko Laura Huhtasaari kuvasi yhteistyötä sanoin: ”Tätähän me haaveilimme jo 2019.”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra on kuvannut National Frontin ja Legan toimineen Venäjän kanssa ns. hyödyllisinä idiootteina.

Perussuomalaisilla olisi mahdollisuus irtautua yhteistyöstä Venäjä-mielisten puolueiden kanssa. Sanat ilman tekoja ovat vain mielipiteitä.

*Kirjoitus on julkaistu Keskisuomalaisessa