Blogi

Ei Monnarin kertamaksuille!

By 21 toukokuun, 2014 No Comments

Jyväskylän yliopistossa on Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta. Yliopisto on profiloitunut vahvasti liikuntakysymyksissä, ja opiskelijat saavat nauttia ehkä Suomen parhaasta korkeakoululiikunnasta.

Pitkän lobbauksen ansiosta myös ammattikorkeakouluopiskelijat ovat päässeet osaksi korkeakoululiikuntaa. Maksuttomien palvelujen lisäksi liikuntatarra avaa tien yhä laajempiin harrastusmahdollisuuksiin, kuten Monitoimitalon kuntosaliin Monnariin.

Nyt ehkä symbolisesti tärkein osa tätä kokonaisuutta on muuttumassa. Liikunnallisena itseään markkinoiva Jyväskylä on romuttamassa opiskelijoiden liikuntapalveluja. Kaupungin kulttuuri- ja liikuntatoimi korottaisi Monnarin tilavuokria tuntuvasti. Se voi tietää Monnarin kuntosalille kertamaksua.

Hyvät liikuntapalvelut ovat olleet toimeentuloltaan vaatimattomille opiskelijoille tärkeä kädenojennus. Matalan kynnyksen liikuntaharrastus luo yhteisöllisyyttä pitäen opiskelijat terveinä ja tuottavina. Ennaltaehkäisevä terveystyö on tärkeää.

Toivon viisautta päättäjiltä ja vetoan kaupunginjohtaja Anderssoniin, joka on aina pyrkinyt ottamaan opiskelijat huomioon. Yli 20 000 korkeakouluopiskelijaa luo identiteettiä Jyväskylälle. Korkeakoulujen vetovoimaa on ylläpidettävä, jotta tämä identiteetti ei murenisi. Monipuolisilla liikuntapalveluilla on siinä tärkeä osansa.

*Kirjoitus on julkaistu Keskisuomalaisessa.

Leave a Reply