Blogi

Edunvalvonnassa epäonnistuttu – on muutoksen aika

By 23 maaliskuun, 2015 No Comments

Kesällä 2014 Keskustan Keski-Suomen piiri nimesi minut kansanedustajaehdokkaaksi. Tämä on ollut yksi elämäni suurimmista kunnianosoituksista. Prisman myyjänä toimiessani ajattelin, että olisipa hienoa olla joskus puolustamassa kaikkien näiden tavallisten ihmisten asioita. Olen aina suhtautunut kansanedustuslaitokseemme erittäin suurella arvostuksella. Vaikka nykyisen eduskunnan viimeisten viikkojen toiminta on näyttänyt huonolta komedialta, en ole muuttanut suhtautumistani.

Aloitin virallisesti eduskuntavaalikampanjani tämän vuoden alussa, lauantaina 10.1. Tuolloin yhdessä tiimini kanssa jaoimme parissa tunnissa vajaat 1000 esitettä. Tästä on nyt jo pari kuukautta ja olen ennättänyt kiertämään kaikki Keski-Suomen kunnat, useimmat niistä jo muutamaan kertaan. Samalla yhdessä tekevä porukka on kasvanut. Suurin osa ei omista puoluekirjaa, eikä se ole tarpeenkaan.

Viime viikolla jäin virkavapaalle työtehtävistäni ja tänään vaaleihin on tasan neljä viikkoa. Kaikki tämä huipentuu sunnuntaina 19. huhtikuuta, kun uudet kansanedustajat valitaan. Oma tavoitteeni on ollut alusta asti tehdä tiimityöllä näkyvä ja kuuluva kampanja, jossa tavoitteena on Keskustan Keski-Suomen neljäs kansanedustajapaikka. Tuo tavoite on saavutettavissa kovalla työllä, yhdessä tekemällä. En ole koskaan ollut yksilösuorittaja, enkä aio tehdä tässäkään poikkeusta. Minun tapani toimia on tehdä kaikki yhdessä Köntässä.

Uskon vakaasti siihen, että Keski-Suomi tarvitsee nyt uusia osaajia. Edunvalvontamme on tökkinyt pahemman kerran. Kysymys ei ole iästä, eikä sukupuolesta, vaan tahdosta ja osaamisesta. Tarvitsemme uutta osaamista ja aidon vaihtoehdon. Kerron mielipiteeni suoraan, sillä minusta se on erittäin tärkeää äänestäjän kuluttajansuojan kannalta. Selkään taputtajia meillä on jo tarpeeksi.

Meidän on tehtävä Äänekosken biotuotetehtaan vaatimat investoinnit. Niihin kuuluu paitsi nelostien parannus, myös ympäröivään alempaan tieverkkoon panostaminen. Laajakaista on turvattava koko maakunnassa elämisen, etätyön ja turismin tähden. Tarvitsemme työtä ihmisille ja siinä valtio voi olla apuna helpottamalla ensimmäisen uuden työntekijän palkkaamista. Tämä voidaan toteuttaa verokompensaation kautta. Sosiaaliturvajärjestelmää on syytä yksinkertaistaa, jotta työn vastaanotto on aina kannattavaa. Kannatan yhden luukun mallia. Suosittelen alueellista kokeilua maakuntaamme.

Tarvitsemme myös paljon puhuttuja rakenteellisia uudistuksia. Siis sitä, että sosiaali- ja terveydenhuolto on tehokasta ja kaikkien ihmisten saavutettavissa. Sitä, että julkinen sektori ei kasva entisestään ja että luovumme turhista säädöksistä. Ja sitä, että sitoudumme lyhentämään velkaantumistamme. Tämä tarkoittaa myös kipeitä ratkaisuja. Nämä meidän on toteutettava siten, että eläkeläiset, opiskelijat, perheet ja työttömät eivät joudu maksajiksi. Ihmisillä on oltava toivoa paremmasta.

Tästä eteenpäin olen liikkeellä aamusta iltaan joka ikinen päivä aina vaalipäivään saakka. Meidän on aika laittaa Suomi kuntoon ja huolehtia siitä, että seuraavalla nelivuotiskaudella Keski-Suomen työttömyys kääntyy laskuun ja että saamme isänmaamme takaisin kasvu-uralle.

Voit seurata kampanjaani täällä kotisivuillani tai sivuilla olevien sosiaalisen median linkkien kautta. Jos haluat tulla mukaan tai muuten vain toivottaa terveisesi, voit tehdä sen klikkaamalla tätä.

Kaipaatko muutosta? Hyvä, niin minäkin.

Leave a Reply