Blogi

Budjettiesitys on varsin mainio

By 18 syyskuun, 2019 No Comments

Tuore budjettiratkaisu on yrittäjille varsin mainio. Se jatkaa edellisen hallituksen aloittamaa työllisyyden kasvuun tähtäävää linjaa. Budjetti takaa yrittäjille hyvän ympäristön kehittää toimintaansa ja kasvaa. 

Yrittäjien ja yritysten verotusta ei kiristetä. Keskustan linjan mukaisesti tämä luo yrittäjille ennustettavuutta ja vakautta panostaa investointeihin. Olisi ensisijaisen tärkeää saada uusia hankkeita käynnistymään kansainvälisen taloussuhdanteen heikentyessä.

On hienoa, että budjettiriihestä tuli ulos vaikuttava listaus työllisyystoimia. Tätä työtä on syytä jatkaa niin, että työllisyystavoitteeseen päästään.

Keski-Suomen osalta määräraha Tampere-Jyväskylä -radan nopeuttamisen ja välityskyvyn parantamisen suunnitteluun edistää maakuntamme saavutettavuutta. Suurissa raideinvestoinneissa liikutaan eteenpäin hankeyhtiöiden kautta, joka luo uusia vaihtoehtoja rahoittaa miljardi-investointeja.

Poliisien palkkaamiseen suunnattuja määrärahoja vahvistetaan. Tämä on erittäin hyvä suunta. Poliisien määrän runsas kasvattaminen on tärkeää meidän jokaisen turvallisuuden kannalta. Uusia poliisivirkoja tulee osoittaa laajasti koko maahan ja Keski-Suomeen.

Hyviä liikenneuutisia saimme myös tiepuolella, sillä Keski-Suomeen osoitetaan täsmäparannuksia tieliikenteeseen. Jyväskylän Kukkumäen eritasoliittymään 2,6 miljoonaa ja Jämsään Himoksen eritasoliittymään 6 miljoonaa. Nämä ovat tärkeitä parannuksia tienkäyttäjille Jyväskylässä ja Jämsässä, jotka palvelevat niin elinkeinoelämää, kuin myös meitä tavallisia tienkäyttäjiä. Iso kiitos liikenneministerille näiden hankkeiden rahoittamispäätöksestä.