Blogi

Kansanedustajan syytä miettiä mitä puhuu

By 1 lokakuun, 2016 No Comments

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) tänään Keskisuomalaisessa julkaistussa kolumnissa Työtä Hakkaraisen tyyliin, kansanedustaja esittelee omia näkemyksiään työllisyystilanteen parantamiseksi. Hakkaraisen työllistämiskeinojen lisäksi hämäräksi jää kansanedustajan tietotaito termien käytöstä.

Hakkarainen päättää kolumninsa todeten, että: ”Jos meillä on varaa elättää kymmeniä tuhansia laittomia maahantulijoita, on meillä varaa myös vapauttaa nämä suomalaiset siitä ikeestä, jonka alla he ovat liian pitkään olleet.”

Ensinnäkin, Hakkaraisen soisi, jos ei nyt sentään opettelevan niin edes tarkastavan oikeat termit retoriikkansa tueksi. Laittomia maahantulijoita ei elä Suomessa kymmeniä tuhansia. Sen sijaan turvapaikanhakijoita Suomeen saapui vuonna 2013 noin 32 500, joita Teuvo lienee tarkoittanut.

Lainsäätäjänä Teuvo voi myös esimerkiksi työajallaan tutustua Suomessa vallitseviin käytäntöihin, kuinka tämä ”elättäminen” tässä maassa toteutetaan. Termejäkin voi opetella vaikka yhden viikossa, esimerkiksi Suomen pakolaisavun sivuilla.

Kansalaiset kuuntelevat ja seuraavat sitä, mitä kansanedustajat puhuvat. Siksi ei ole yhdentekevää, mitä kirjoitetaan ja sanotaan, varsinkin kun on kyse ihmisistä. Kansanedustajalla on käytössään Suomen parhainta osaamista ja tietotaitoa eduskunnan kautta. Tietopalvelu on yhden puhelinsoiton tai sähköpostin takana. Yksi hyvä keino on tarkistaa ensin faktat ja vaikka senkin jälkeen nukkua yön yli, ennen kuin suoltaa primitiivisen reaktion julkisuuteen. Etenkin jos sattuu olemaan kansanedustaja.

Kansanedustajan työ on arvokasta. Se tulisi myös kansanedustajan muistaa.

Leave a Reply