Blogi

Keskustan puoluekokouksesta

By 1 toukokuun, 2016 No Comments

Keskustan puoluekokous järjestetään kesäkuun puolivälissä puolueen synnyinsijoilla Seinäjoella. Suurin mielenkiinto kohdistuu sekä puoluesihteerin valintaan, että varapuheenjohtajavaaliin. Puoluesihteerikilpailusta tullee tasaväkinen, ainakin mikäli Jyväskylässä kokoontuneen puoluevaltuuston puoluesihteeritentistä voi jotain päätellä. En tunne henkilökohtaisesti ketään puoluesihteeriehdokkaista, joten oma valintani jäänee Seinäjoella päätettäväksi.

Sen sijaan varapuheenjohtajaehdokkaista voin kerrankin sanoa tuntevani hyvin ne kolme henkilöä, joita aion myös äänestää. Etenkin Keskustassa on tyypillistä sanoa tukevansa kaikkia ehdokkaita tasapuolisesti, jotta kukaan ei suuttuisi. Mielestäni kuitenkin silloin, kun valinta on selvä ja varma, en näe syytä ettei tukeaan voisi myös julkisesti ilmaista. Tämä ei tarkoita etteivätkö muut ehdokkaat olisi hyviä vaihtoehtoja, ei missään nimessä. Tällä kertaa olen kuitenkin päätynyt tukemaan seuraavia ehdokkaita.

Torniolaisen Katri Kulmunin olen tuntenut jo useamman vuoden ajan. Olimme samaan aikaan Pietarissa opiskelemassa ja olemme tehneet yhteistyötä politiikan saralla erityisesti kansainvälisissä asioissa. Vajaa kaksi vuotta sitten olin tukemassa häntä Turun puoluekokouksessa, jossa hän jäi niukasti puheenjohtajiston ulkopuolelle.

Kirjoitin tuolloin, että: ”Menestymisen olosuhteista on huolehdittava koko maassa ja hajauttaminen on tuotava 2020-luvulle. Meidän on luovuttava turhista esteistä ja avattava ovet uudelle kasvulle.” Uskon edelleen, että Katri on paras henkilö edistämään näitä asioita puolueessamme. Hän on samaan aikaan sekä vahva alueellisuuden puolustaja, että kansainvälisesti verkottunut moniosaaja. Katri on hyvä ystäväni, jonka puolesta teen mielelläni töitä.

Kaksi vuotta sitten olin hetken aikaa myös itse puoluekokous-spekulaatioissa, kun joukko keskustatoimijoita ehdotti allekirjoittanutta Keskustan varapuheenjohtajaehdokkaaksi. Muutaman päivän mietittyäni kieltäydyin kohteliaasti, mutta kannustin Katrin lisäksi kotimaakuntani Anne Kalmaria mukaan varapuheenjohtajavaaliin. Aika teki tehtävänsä ja nyt Anne on ehdolla. Hänessä korostuu vahva maaseudun puolesta puhuminen ja perinteinen keskustalainen ”köyhän asia”. Olen keskustellut usein Annen kanssa maaseutupolitiikasta ja yhtä mieltä olemme aina olleet. Annen ihmisläheisyys on tärkeä osa Keskustan politiikkaa ja tätä tarvitsemme myös puheenjohtajistoon.

Kolmas valintani on kauhavalainen, Antti Kurvinen. Antin opin tuntemaan Keskustanuorten kautta, joka oli myös oma tieni mukaan Keskustan politiikkaan. Antti uskoo uuteen tekemiseen ja tiedostaa Suomen haasteet nyt ja tulevaisuudessa. Jaan Antin näkemykset kaupunkipolitiikasta, jonka uskon olevan tärkeässä roolissa Keskustan 2020-luvun menestyksen kannalta.

Katri, Anne ja Antti. Nämä kun valitaan niin hyvin käy. Nähdään Seinäjoella!

 

Leave a Reply