Blogi

Vihreä metsäpolitiikka tarjoaa kylmää kyytiä maakunnille

By 29 huhtikuun, 2019 No Comments

Metsä Groupin ilmoitus hankesuunnittelun aloittamisesta uuden biotuotetehtaan rakentamiseksi Kemiin on positiivinen viesti suomalaiselta teollisuudelta: Tulevaisuususko on luja ja Suomeen kannattaa investoida.

1,5 miljardin euron hanke työllistäisi Metsä Groupin mukaan suorassa arvoketjussaan Suomessa noin 2500 henkilöä. Kokonaisuudessaan Metsä Groupin investointiuutiset olisivat noin 1,7 miljardin euron arvoiset, kun huomioidaan myös suunnitelmat Rauman tehdasalueelle.

Ilmastonmuutoksen kannalta uudet tehdashankkeet ovat hyvä asia, kuten esimerkiksi emeritusprofessori Pekka Kauppi kirjoitti Helsingin Sanomiin.

Suomen ja ilmaston näkökulmasta onkin outoa, kuinka vastahakoisia vihreät ovat tehdashanketta kohtaan olleet.

Valitettava tosiasia on, että vihreä metsäpolitiikka tarjoaa kylmää kyytiä maakunnille. Vihreä metsälinja on talouspoliittisesti järjetön ja ilmastopoliittisesti tehoton.

Metsätuotteiden kysyntä maailmanlaajuisesti ei vähene, joten on tärkeää mahdollistaa metsäsektorin teolliset investoinnit Suomessa, jossa standardit ja valvonta on maailman huippua. On koko maan etu, että mahdollistamme kasvun eväät idästä länteen ja etelästä pohjoiseen.

Onneksi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen aiemmin heiluneet kannat näyttävät nyt oienneen. Hän arvioi Ykkösaamussa, että hakkuumäärä kestää uuden hankkeen ja valtion toteuttavan tarvittavat investoinnit liikenneverkkoon. Tulevan hallituksen hallituspohjasta riippumatta on tuettava hankkeen toteutumista.

Tarvitsemme uusia investointeja. Biotuotetehtaan toteutuminen Suomessa ei saa jäädä meistä päättäjistä kiinni.