Blogi

Tupsukorvalle uusi koti

By 28 helmikuun, 2018 No Comments

Jyväskylä tunnetaan maailmalla Alvar Aallon arkkitehtuurista ja Suomessa koulutuksen ja sivistyksen kaupunkina. ICT-osaamisemme on maankuulua ja kaupunkistrategian mukaan tähtäämme Suomen liikuntapääkaupungiksi. Keski-Suomi on tunnettu erityisesti luonnosta. Yksittäisenä tapahtumana Neste Rally kerää koko maailman moottoriurheiluväen katseet joka kesä maailman nopeimmille sorateille.

Jyväskylään saapuville matkailijoille voisimme kertoa vahvuuksistamme hieman nykyistä paremmin. Tällä hetkellä ja jo vuosien ajan Matkakeskuksessa turisteja on tervehtinyt täytetty ilves pääkalloineen. Tuttu näky varmasti meille bussi- ja junamatkailijoille. Uskallan kuitenkin väittää, että voisimme esitellä kaunista maakuntaamme nykyistä paremmin.

Ilves on suomalaisen luonnon hieno kissaeläin. Siitä kertova asetelma sopisi mielestäni paremmin esimerkiksi Keski-Suomen luontomuseoon Vesilinnaan.

Matkakeskuksessa, paikassa, jossa moni saa ensivaikutelmansa Jyväskylään ja Keski-Suomeen, voisimme esitellä monipuolisesti viihtyisää ja elinvoimaista maakuntaamme. Osaaminen ja kansainvälisyys ovat vahvuuksiamme. Päijänteen lumoavasta kauneudesta kertova teos tekisi vaikutuksen kauempaakin saapuvaan turistiin.

Samalla voisimme tukea maakuntamme taiteilijoita ja järjestää ideakilpailun uutta taideteosta varten.

Loppuviimeksi kysymys on siitä, millaisen ensivaikutelman Jyväskylä ja Keski-Suomi laajemmin haluaa antaa.

Mielestäni nyt olisi hyvä aika siirtää ajanpatinoima ilves huuhkaja-ystävänsä kanssa pois Matkakeskukselta arvokkaampaan ympäristöön. Samalla voimme toteuttaa tilalle vahvuuksistamme kuvaavammin kertovan teoksen, joka toivottaisi matkailijat tervetulleiksi Jyväskylään ja Keski-Suomeen!

*Kirjoitus on julkaistu Suur-Jyväskylän lehdessä

Leave a Reply