Blogi

Pariisin terrori-iskut hyökkäys koko Eurooppaa vastaan

By 14 marraskuun, 2015 No Comments

Liberté, égalité, fraternité – vapaus, tasa-arvo, veljeys. Nämä arvot on hyvä muistaa, kun Eurooppa on kohdannut yhden synkimmistä päivistään 2000-luvulla. Nämä arvot me jaamme ympäri Eurooppaa ja ympäri maailmaa.

Pariisin terrori-iskut ovat raukkamainen hyökkäys vapaata maailmaa kohtaan. Me voimme taipua, mutta me emme sorru. Demokratia ja vapaus ovat arvoja, joita puolustamme. Yhdessä, koko Eurooppa ja vapaa maailma.

Tällä hetkellä päällimmäisinä tunteina ovat, huoli, murhe ja suru. Nyt on tärkeintä varmistaa loukkaantuneista huolehtiminen ja uusien iskujen ennaltaehkäisy.

Olen lukenut surullisina kommentteja, joissa on jo tuomittu ihmisiä ja uskontoja. Tulee aika tuomita syylliset, mutta vain syylliset. Oikeusvaltiossa se työ kuuluu viranomaisille. Tällaisina aikoina on tärkeä muistaa, että terrorismilla ei ole uskontoa.

Eurooppa tulee toipumaan tästäkin iskusta. Eurooppa tulee olemaan yhtenäisempi kuin aiemmin ja se tulee toimimaan päättäväisemmin terrorismia vastaan kuin koskaan ennen.

Eurooppalainen solidaarisuus on ainoa tie puolustaa arvojamme.

Minä olen eurooppalainen. Minä olen ranskalainen. Minä olen pariisilainen.

12241686_10207932462812787_8914767447260717749_n

Leave a Reply