Blogi

Moottoritiehanke käyntiin

By 20 elokuun, 2017 No Comments

Suomen historian suurin teollinen investointi on pian valmis käynnistymään Äänekoskella. Tehtaalla on ollut ja tulee olemaan merkittävä taloudellinen vaikutus niin Keski-Suomessa kuin myös koko maassa.

Sen lisäksi miljardi-hankkeella on ollut tärkeä symbolinen arvo koko Suomelle – laman kourissa kärvistelleessä Suomessa uskottiin osaamiseemme, parempaan tulevaisuuteen ja uskallettiin investoida.

Juha Sipilän (kesk.) hallitus on myöntänyt tehtaalle muun muassa energiatukea ja tukenut hanketta liki sadalla miljoonalla eurolla sähköistämällä rautatien Jyväskylästä Äänekoskelle ja investoimalla tieverkon parantamiseen. Tästä huolimatta uskallan sanoa, että enemmän pitäisi tehdä.

Keski-Suomen maakuntavaltuuston tuoreessa kannanotossa vaadittiin valtatie neljän Kirri–Tikkakoski-välin uudistamista moottoritieksi. Tälle hankkeelle on paitsi maakunnallinen, myös kansallinen intressi. Liikenne- ja viestintäministeriön esityksessä valtion ensi vuoden budjettiin hanketta puolletaan.

Näyttää kuitenkin siltä, että Keski-Suomen elinkeinoelämän kehitystä jarruttaa Helsingin herrojen näköalattomuus koko maamme kehittämistä kohtaan. Pahimmassa skenaariossa vain pääkaupunkiseudun liikenne-hankkeet saavat budjetissa rahoitusta.

Toivottavasti Petteri Orpon (kok.) johtamasta valtiovarainministeriöstä löytyy ymmärrystä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Nyt tarvitaan hartiavoimin töitä maakuntamme kansanedustajilta, jotta elintärkeä moottoritiehanke Kirrin ja Tikkakosken välillä saadaan käynnistettyä.

*Kirjoitus on julkaistu alunperin Keskisuomalaisessa

Leave a Reply