Blogi

Mitään kuntaa ei saa unohtaa

By 12 helmikuun, 2022 No Comments

Keski-Suomessa seitsemän kuntaa jäi ilman kunnan omaa varsinaista aluevaltuutettua, joista Pohjoisessa Keski-Suomessa Kannonkoski, Kinnula ja Kivijärvi. Lisäksi Konnevedeltä, Multiasta, Toivakasta ja Luhangasta ei valittu omaa aluevaltuutettua.

Moni äänestäjä koki omasta kunnasta tulevan aluevaltuutetun tärkeäksi, joka johti äänten keskittämiseen. Tämä huoli ja toimintatapa on täysin ymmärrettävä ja perusteltu, vaikkei se aivan kaikissa kunnissa toteutunutkaan. Äänestysperiaatteita ei tietenkään pidä arvottaa vain kuntarajojen mukaan. Jokaisella meistä on omat perusteemme ja kaikilla yksi yhtä arvokas ääni. Omasta kunnasta tuleva päättäjä voi olla yhtä hyvä tai huono, kuin toisestakin kunnasta oleva päättäjä.

Uudessa aluevaltuustossa on olennaista huolehtia koko Keski-Suomen ja kaikkien keskisuomalaisten palveluista. Uusien aluevaltuutettujen on kyettävä katsomaan kokonaisuutta, eikä tuijottaa vain oman kotikunnan etua. Olipa kyse sitten minkä kunnan alueelta tahansa tulevasta valtuutetusta.

Jokaisessa kunnassa on oltava lähipalveluita, sillä lähellä saatu apu on ihmisen turva ja yhteiskunnan etu. Niin taloudellisesti, kuin terveydellisestikin. Tämä pätee myös kuntiin, joista omaa aluevaltuutettua ei ole. Nykyiset sosiaali- ja terveyspalvelut, että pelastustoimi, on turvattava koko maakunnassa. 

Tein aluevaaleissa lupauksen toimia koko Keski-Suomen aluevaltuutettuna. Tuo sama lupaus sitoo minua myös kansanedustajana. Tämä on minulle tehtäviäni määrittävä arvovalinta. Kaikkien keskisuomalaisten kuntien asukkaiden hyvinvoinnista huolehtiminen on yhtä tärkeää, oli sieltä omaa aluevaltuutettua tai ei. 

Parhaan kykyni ja osaamiseni pohjalta teen työtä kaikkien keskisuomalaisten puolesta.