Blogi

Kuka pitää lasten puolta jos ei lapsiasiavaltuutettu?

By 22 lokakuun, 2018 No Comments

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila puolustaa twitterissä työntekijöiden lakko-oikeutta. Ihmettelen, missä viipyy lapsiasiavaltuutetun huoli lapsista, jotka jäävät ilman kouluruokaa?

Työntekijöillä on oikeus lakkoilla, mutta kyllä lapsiasiavaltuutetun tehtävä on katsoa asiaa lasten näkökulmasta. Lasten ei pitäisi joutua sijaiskärsijöiksi aikuisten kiistassa. Näin on nyt käymässä, kun maanantaina ja tiistaina useimmissa päiväkodeissa ja kouluissa lapset jäävät ilman mahdollisesti päivän ainutta terveellistä ateriaa.

Erityisen haastavaksi tilanteen tekee viime viikolla ollut syysloma, jonka seurauksena terveellisten aterioiden väli voi olla jopa yli viikko.

Ammattiyhdistysliikkeen painostustoimet hallitusta kohtaan lisääntyvät alkuviikosta. Maanantaina ja tiistaina JHL:n poliittisten lakkotoimien seurauksena useimmissa päiväkodeissa ja kouluissa lapset jäävät ilman lakisääteistä kouluruokaa.

Toivoisin, että lapsiasiavaltuutettu puolustaisi lasten oikeutta ilmaiseen, terveelliseen ja jokapäiväiseen kouluateriaan, sen sijaan, että hän puuttuisi työmarkkinakiistoihin.

Kiistaa irtisanomislaista ei tulisi enää kärjistää. Nyt tarvitaan sopua ja sillanrakentajia, ei vastakkainasettelua.

On perheitä, joissa moni lapsi jää viikonloppuna ilman ainuttakaan tervettä ateriaa. Näissä perheissä ei myöskään eväitä maanantaille tai tiistaille tehdä. Toivoisin, että lapsiasiavaltuutettu kantaisi ennen kaikkea tästä huolta, lapsen oikeudesta kouluruokaan.

*Kirjoitus on julkaistu Uudessa Suomessa

Leave a Reply