Blogi

Kohti tasapainoista kaupunkipolitiikkaa

By 25 syyskuun, 2017 No Comments

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) ehdotti eduskunnan budjettikeskustelussa (20.9.) tasapainoisen aluekehityksen sopimusta. Ehdotuksella haettaisiin ratkaisuja myös suurimpien kaupunkien erityisongelmiin. Aiemmin myös Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) esitti Helsingin Sanomien haastattelussa (14.9.) Suomen 21:n suurimman kaupungin liittoutumista ajamaan omia etujaan.

Suomessa on käynnissä suuri, alueiden välinen rakenteellinen muutos. Ilman päämäärätietoista politiikkaa seutukunnille on vaarassa jäädä mopen osa. Näin ei saa käydä. Kaikkosen ja myös Vapaavuoren julkiset puheenvuorot tulisikin nähdä mahdollisuutena lieventää julkisuudessa jo ilmentynyttä vastakkainasettelua.

Mielestäni myös Jyväskylän on hyvä olla mukana yhteistyön lisäämisessä kaupunkien välillä. On tärkeää, että eri alueet kehittyvät tasapainoisesti koko maassa. Tavoitteena tulee olla ehyt ja tasapainoinen yhteiskunta.

On tärkeää, että mietimme kaupunkiemme kehitystä yhteistyössä, ilman vastakkainasettelua. Tämä on paitsi kaupunkiemme, myös koko maan hyöty. Kaupungistuminen on globaali trendi, ja on kaikkien etu, että kaupunkikehitys tapahtuu hallitusti.

Tekemällä järkevää ja hallittuun kasvuun tähtäävää politiikkaa, olemme kaikki voittajia. Tällaista koko maan huomioon ottavaa kaupunkipolitiikkaa voisi kutsua vaikkapa tasapainopolitiikaksi.

Toivottavasti Kaikkosen ja Vapaavuoren ehdotukset saavat tuulta alleen. Siten takaamme suomalaisten kaupunkien ja maakuntien kestävän kasvun myös tulevaisuudessa.

*Kirjoitus on julkaistu Keskisuomalaisessa

Leave a Reply