Blogi

Keskustanuoret – pelikentän paitsiosta liberoksi pelinrakentajaksi

By 13 lokakuun, 2015 No Comments

Lähes kaksi vuotta sitten olin keskellä mielenkiintoisia aikoja. Odotin Keskustanuorten liittokokousta Mikkelissä kuin kuuta nousevaa, olinhan itse pyrkimässä nuorisojärjestön puheenjohtajaksi. Yksi mieleenpainuvimmista kampanjoistani alkoi olla loppukiriä vaille valmis ja usko tukiryhmässäni tekemiseemme oli vankka. Lopulta hävisin toisella kierroksella Teppo Säkkiselle. Paras voitti.

Tämän kuun lopussa Salossa valitaan jälleen liitolle uusi puheenjohtaja. Valinnan tärkeyttä ei voi korostaa liikaa, sillä puheenjohtaja yhdessä varapuheenjohtajien kanssa käyttää merkittävää valtaa. Erityisesti liiton kuva ulospäin on pitkälti puheenjohtajan vastuulla.

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Keskustanuorissa on tehty paljon hyvää, mutta myös rehellinen itsetutkiskelu olisi paikallaan. Emme ole edelleenkään kyenneet merkittävissä määrin uudistamaan toimintatapojamme ja julkisuuskuvamme on ollut liian haalea.

Puolueen kantoja olemme pitkälti myötäilleet, vaikka aihetta olisikin ollut terveeseen kritiikkiin. Pelkkä räksyttäminen ei ole oikea tapa toimia, mutta rakentavaan kriittisyyteen on löydyttävä rohkeutta. Poliittisen pelikentän olemme luovuttaneet kilpaileville nuorisojärjestöille vasemmalla ja oikealla laidalla.

Tarvitsemme rohkean loikan keskelle. Tarvitsemme muutosta. Tämä muutos lähtee ihmisistä ja uskoakseni Keskustan opiskelijaliiton puheenjohtaja Hilkka Kemppi olisi tähän tehtävään paras.

Hilkassa yhdistyy vahva poliittisen pelin lukutaito ja innostava esimerkillä johtaminen. Hän ilmentää uusia toimintatapoja, jossa mielipiteiden esittämistä ei pelätä, mutta jossa muita kuunnellaan. Hilkan menestys eduskuntavaaleissa ilmentää kykyä kerätä ympärille paljon uusia ihmisiä. Tässä korostuu yhdessä tekemisen vahvuus.

Tulen innolla Salon liittokokoukseen seuraamaan paitsi poliittisia linjauksia, myös mielenkiintoista pj-kilpailua. Tiedän kokemuksesta, että urakka on raskas. Toivotan voimia molemmille ehdokkaille.

Minä kannatan Hilkka Kemppiä Keskustanuorten seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Nähdään Salossa!

Leave a Reply