Blogi

Keski-Suomi vihreiden leikkauslistalla

By 12 helmikuun, 2019 No Comments

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto toisti Vihreiden vanhan kannan yrittäjien vaalitentissä, että nyt keskustan tavoittelema 18 maakunnan malli on liian suuri. Haaviston mukaan 9-12 maakuntaa on oikea määrä.

Keskisuomalaisena olen surullinen siitä vimmasta, millä vihreät ovat lakkauttamassa  Keski-Suomen maakuntaa. 9-alueen mallissa maakuntamme sirpaloituisi läntisen- tai itäisen-Suomen suuralueeseen. Osa Savoon, osa Pirkanmaahan ja kenties osansa saisi myös Pohjanmaa.

Tästä ajattelusta Keski-Suomen etu on hyvin kaukana.

Vihreiden esitys on kylmä suihku lähidemokratialle ja kielii keskittämisen ideologiasta: kyllä me täällä Helsingissä tiedämme teidänkin asianne, maakunnille sanotaan. On vaikea ymmärtää, miksi vihreät eivät luota ihmisten osaamiseen ja kykyyn kehittää omaa asuinaluettaan myös ruuhka-Suomen ulkopuolella.

On selvää, että kun ensin viedään valta päättää omista asioista, seuraavana viedään palvelut.

Kysynkin vihreiltä: mitkä maakunnat lopetatte ensimmäiseksi? Mihin maakuntaan Keski-Suomi pakkoliitettäisiin teidän mallissanne?

Tehokkaiden palveluiden järjestäminen ei ole järjestäjän koosta kiinni. Tämän ovat osoittaneet monet pienet kunnat esimerkiksi sivistyspalveluiden järjestämisessä.

Keski-Suomen tavoitteellinen lakkauttaminen on vihreiltä kummallista edunvalvontaa keskisuomalaisten puolesta.