Blogi

Joonas Könttä eduskuntavaaliehdokkaaksi

By 25 syyskuun, 2018 No Comments

Joonas Könttä (kesk.) tavoittelee paikkaa Arkadianmäellä kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Ulkoministeriössä työskentelevä Könttä vaikuttaa politiikassa Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna ja Keski-Suomen maakuntavaltuutettuna.

Könttä haluaa toimia eduskunnassa tulevaisuuden ratkaisuista vastuuta kantavana uuden sukupolven edustajana.

–       Minulle tärkeimpiä arvoja ovat vapaus, tasa-arvo ja kansainvälisyys. Haluan olla rakentamassa tulevaisuuden Suomea tältä pohjalta.

Köntän mukaan meidän on turvattava kestävä talouskasvu. Se luo työtä ja turvallisuutta koko Suomeen.

–       Eriarvoisuutta on vähennettävä 2020-luvulla ja hyvinvoinnin on jakauduttava nykyistä tasaisemmin. Ilmastonmuutos on aikamme suurin haaste, johon Suomen on vastattava. Erityistä huolta kannan lasten ja nuorten tulevaisuudesta.

Korkea osaaminen, koulutus, metsät ja luonnonvarat sekä yrittäjyys ovat Keski-Suomen vahvuuksia. Jyväskylän on oltava paitsi #liikuntapääkaupunki, myös #hyvinvointipääkaupunki.

–       Hyvien liikenneyhteyksien kehittäminen Jyväskylä-Tampere –kaksoisraiteen avulla ja työpaikkojen sekä elinvoiman luominen maakuntaan ovat korkealla tärkeysjärjestyksessäni. Tarvitsemme vahvempaa edunvalvontaa, jotta joka puolella Keski-Suomea on hyvä asua ja tehdä töitä.

28-vuotias Könttä sai vuoden 2015 eduskuntavaaleissa noin 2200 ääntä. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta ja Aleksanteri-instituutista. Könttä työskentelee diplomaattiuralla ulkoministeriössä, ja on sitä ennen toiminut opetus- ja kulttuuriministeriössä pääsihteerinä, Euroopan parlamentissa poliittisena avustajana ja Seppälän Prismassa myyjänä.

Lisätiedot:

Joonas Könttä

0405627598

joonas.kontta@jkl.fi

Leave a Reply