Blogi

Diplomi-insinöörikoulutus Jyväskylään

By 23 heinäkuun, 2020 30 heinäkuun, 2020 No Comments

Jyväskylän yliopistolle lisätään tekniikan koulutusalalla tekniikan kandidaatin, diplomi-insinöörin, tekniikan lisensiaatin ja tekniikan tohtorin koulutusvastuu. Olen erittäin tyytyväinen Jyväskylän yliopiston saadessa kokonaan uuden diplomi-insinöörikoulutuksen osaksi tiedeyhteisöään. Koulutustarjonnan laajeneminen parantaa merkittävästi koko Jyväskylän vetovoimaa ja lisää tulevaisuudessa osaavan työvoiman tarjontaa Keski-Suomessa. 

Diplomi-insinöörikoulutus vastaa osaajapulaan paitsi Keski-Suomessa, myös koko maassa. Tämä myös tuo Jyväskylän yliopistolle kokonaan uutta profiilia ja tukee vahvaa korkeakouluosaamista, jota meillä yhdessä ammattikorkeakoulun kanssa on. 

Diplomi-insinöörikoulutus parantaa koko maakunnan elinvoimaa ja houkuttelevuutta paitsi uusien ihmisten, myös yritysten ja elinkeinoelämän silmissä. Kyseessä on yksi lähivuosiemme tärkeimmistä edunvalvonnallisista elinvoimavoitoista. 

Koulutus parantaa merkittävällä tavalla yliopistomme houkuttelevuutta. Se on myös tunnustus osaamisestamme ja kyvystämme kouluttaa uusia osaajia vaativiin tehtäviin. Tässä päätöksessä voittaja on Jyvässeutu ja koko maa.

Tämä yhdistettynä jo aiemmin päätettyihin uusiin aloituspaikkoihin yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin hyödyttää merkittävästi myös Jyväskylän yliopistoa ja ammattikorkeakoulua. Tämä vahvistaa Jyväskylän vetovoimaa, tukee osaamistason nostoa ja tuo luottamusta tulevaisuuteen.