Blogi

Äänekosken ihme

By 16 lokakuun, 2018 No Comments

Vuonna 2008 alkanut kansainvälinen valuuttakriisi pitkittyi Suomessa suhteettoman kauan. Yli miljardin euron arvoinen tehdasinvestointi Äänekoskelle ja Keski-Suomeen oli ensimmäisiä merkkejä Suomen noususta lamasta.

Lokakuun alussa saimme kuulla jälleen hyviä uutisia maakunnallemme. Äänekosken tehtaan yhteyteen investoidaan 40 miljoonan euron tekstiilikuitua tuottava koelaitos. Viimeistään nyt näyttää selvältä, että lupaukset uuden ajan biotuotetehtaasta toteutui. Energiaomavarainen biotuotetehdas luo ympärilleen tulevaisuuden ekosysteemiä.

Metsätalouden merkitys on ollut ja tulee olemaan Keski-Suomelle merkittävässä roolissa myös tulevaisuudessa. Metsä tuo vihreitä töitä joka puolelle maakuntaamme.Luonnonvarakeskuksen metsäinventoinnin mukaan Suomen puuvarat jatkavat kasvua. Kestävä hakkuumahdollisuus kipuaa vuoden 2025 jälkeen jo yli 90 miljoonaan kuutiometriin.

Puurakentaminen yleistyy, kiertotalous valtaa markkinoita ja yhä useampi fossiilisiin polttoaineisiin pohjautunut tuote korvataan puupohjaisilla tuotteilla. Esimerkiksi polttoaineet ja erilaiset muovituotteet korvautuvat biopohjaisilla raaka-aineilla. Uusi tekstiilikuitua tuottava koelaitos on hyvä esimerkki täysin uudenlaisien tuotteiden syntymisestä.

Metsäteollisuus tukee vahvasti koko Suomen elinvoimaisuutta. Meidän onkin uskallettava katsoa tulevaisuuteen ja tuettava innovaatioita, jotka luovat uutta kasvua koko maahan. Yhteistyö tutkimuksen ja kehityksen kanssa takaa jatkuvan uudistumisen.

Ilmaston ja ympäristön kannalta kestävä talouskasvu luo vakaan pohjan maakuntamme kehittymiselle 2020- ja 2030-luvun tarpeita ajatellen.

*Kirjoitus on julkaistu Äänekosken kaupunkisanomissa

Leave a Reply