Moi. Mukava, kun vierailet sivullani. Olen Joonas Könttä, 29-vuotias Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja Keski-Suomen maakuntavaltuutettu. Treenaan kuntosalilla ja kesäisin käyn juoksemassa. Liikunta on minulle henkireikä kiireellisen arjen keskellä. Harrastan lisäksi metsästystä ja kalastusta. Asun Mäki-Matissa ja Jyväsjärvi ympäristöineen on yksi lempipaikoistani.

Kansainvälisyys, työ ja yrittäjyys, koulutus, ympäristö, hyvinvointi ja oikeudenmukaisuus ovat minulle tärkeitä asioita. Olen avoin uusille ajatuksille ja uskon idealistisesti mahdollisuuksiin parantaa maailmaa.

Työskentelen diplomaattiuralla ulkoministeriössä ja koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta. Erikoistuin Venäjään ja Itä-Eurooppaan Aleksanteri-instituutissa ja Pietarin valtionyliopistossa.

Olen työskennellyt aiemmin pääsihteerinä opetus- ja kulttuuriministeriössä, jossa edistin lapsi- ja nuorisotoiminnan mahdollisuuksia koko Suomessa. Tätä ennen olin europarlamentaarikon poliittinen avustaja Brysselissä. Samalla toimin Keskustan MEP-valtuuskunnan sihteerinä. Työskentely EU:ssa lisäsi osaamistani erityisesti ulko- ja kehityspolitiikassa. Myyjänä työskentelin liki kuuden vuoden ajan Seppälän Prismassa opintojeni ohessa. Opiskellessani Jyväskylän yliopistossa olin aktiivisesti mukana opiskelijapolitiikassa toimien vuoden 2013 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtajana. Opiskelijavaihtoni vietin Venäjällä.

Olen aina pitänyt politiikan peruskäsitettä yhteisten asioiden hoidosta melko osuvana, vaikkei se tietenkään kokonaan kata politiikan käsitettä. Uskon silti, että juuri yhdessä tekemällä voi parhaiten vaikuttaa oman yhteisönsä asioihin. Politiikka on liian pitkään vain reagoinut asioihin, puuttumatta todellisiin ongelmiin ja syihin. Suomi on päivitettävä 2020-luvulle.

Otetaan esille esimerkki taloudesta. Se koskettaa meitä kaikkia. Meillä ei ole uutta jaettavaa, joten siksi on ratkaistava, mistä saamme aikaan uutta kestävää kasvua. Esimerkiksi bio- ja kiertotalous on mahdollisuus, josta hyötyy koko Keski-Suomi. Toimivat liikenne- ja tietotekniikka-yhteydet takaavat kasvun mahdollisuudet. Emme tarvitse lisää sääntelyä, kunhan pidämme huolen toistemme ja ympäristön kunnioittamisesta. Yrittäjät luovat tulevaisuuden työpaikat ja tätä meidän on edesautettava.

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan. Kaikki yhdessä Köntässä!