Moi. Mukava, kun vierailet sivullani. Olen Joonas Könttä, 27-vuotias Jyväskylän kaupunginvaltuutettu. Olen diplomaattiuralla ulkoasiainministeriössä Kavaku41-kurssilla, eli ammatiltani olen diplomaatti. Erikoistuin opinnoissani Venäjään ja Itä-Eurooppaan Pietarin valtionyliopistossa ja Aleksanteri-instituutissa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta.

Olen työskennellyt aiemmin pääsihteerinä opetus- ja kulttuuriministeriössä ja europarlamentaarikon poliittisena avustajana Brysselissä. Samalla toimin Keskustan MEP-valtuuskunnan sihteerinä. Työskentely EU:ssa lisäsi osaamistani erityisesti ulko- ja kehityspolitiikassa. Tätä ennen olin myyjänä liki seitsemän vuoden ajan Seppälän Prismassa. Opiskellessani Jyväskylän yliopistossa olin aktiivisesti mukana opiskelijapolitiikassa toimien vuoden 2013 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtajana. Jyväskylässä olen kotonani ja Jyväsjärvi ympäristöineen on yksi lempipaikoistani.

Harrastan kuntosalillakäyntiä, joka on minulle henkireikä kiireellisen arjen keskellä. Kesäisin käyn juoksemassa. Harrastan lisäksi metsästystä ja kalastusta.

Tasa-arvo, vapaus, yrittäjyys ja toisten kunnioittaminen ovat minulle tärkeitä asioita. Olen aina pitänyt politiikan peruskäsitettä yhteisten asioiden hoidosta melko osuvana, vaikkei se tietenkään kokonaan kata politiikan käsitettä. Uskon silti, että juuri yhdessä tekemällä voi parhaiten vaikuttaa oman yhteisönsä asioihin. Politiikka on liian pitkään vain reagoinut asioihin, puuttumatta todellisiin ongelmiin ja syihin.

Otetaan esille esimerkki taloudesta. Se koskettaa meitä kaikkia. Meillä ei ole uutta jaettavaa, joten siksi on ratkaistava, mistä saamme aikaan uutta kasvua. Esimerkiksi biotalous on mahdollisuus, josta hyötyy koko Keski-Suomi. Toimivat liikenne- ja tietotekniikka-yhteydet takaavat kasvun mahdollisuudet. Emme tarvitse lisää sääntelyä – nollasopimusten poistaminen vain vaikeuttaisi työllistämistä. Yrittäjät luovat tulevaisuuden työpaikat ja tätä meidän on edesautettava.

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan. Kaikki yhdessä Köntässä!